About

 

What we do

Bluebelle Foodworks

Easy Peasy is een label van Bluebelle Foodworks. Opgericht door Claire in 2008 en een (online) platform met informatie en producten over goed, gezond, lekker, voedzaam, bewust en écht eten. Het biedt onder meer inspiratie, tips, recepten en foodcoaching. De boeken schrijven de dames samen, het label wordt gerund door Claire. Alles wat we doen, benaderen en bekijken we vanuit de drie invalshoeken; voeding, communicatie en psychologie en na het ontstaan van Easy Peasy in 2013 steeds vaker op het gebied van kind & gezin. Onderwerpen waarin Claire en Vera zijn afgestudeerd en de nodige werkervaring hebben opgedaan. Hier lees je meer over dat wat we allemaal doen!

Easy Peasy Kids

Naast het samen publiceren van drie succesvolle boeken, ontwikkelt Claire vanuit Easy Peasy Kids samen met haar team online programma’s waarvoor ouders zich kunnen aanmelden, publiceren we kookvideo’s, schrijven we voor diverse tijdschriften en online platformen, geven we lezingen en presentaties op scholen, kinderdagverblijven en netwerkbijeenkomsten en helpen we diverse bedrijven met hun ‘food’ propositie, concepten en content. Claire is daarnaast ook expert ‘kind & gezin’ voor het online platform van Zilverenkruis,

Het doel? Iedereen die zijn eetpatroon gezond(er) wil krijgen op een positieve en toegankelijke manier op weg helpen. Passend bij een druk bestaan waarbij stap voor stap nieuwe keuzes en aanpassingen maken in onze ogen het beste werkt!

Voor meer inspiratie & tips

•    Website: www.bluebelle.nl | www.easypeasykids.nl
•    Facebook: www.facebook.com/bluebelle0505
•    Twitter: bluebelle0505
•    Pinterest: www.pinterest.com/clairevdheuvel
•    Instagram: Claire van den Heuvel

Who we are

Claire

Founder Bluebelle & Easy Peasy Kids, co-auteur Easy Peasy boeken

claire-270x270“Ik krijg heel vaak de vraag: waarom ben je met Bluebelle Foodworks en Easy Peasy Kids begonnen? En eigenlijk is het antwoord daarop vrij simpel. Mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in voeding en waarom mensen eten zoals ze eten (inclusief ik zelf) en hoe ze zichzelf voeden; zowel letterlijk als figuurlijk.

Toen ik in 2006 ziek werd en in 2007 mijn strijd tegen kanker overwonnen had, viel eigenlijk alles op z’n plek. Ik realiseerde me dat het leven te kort was om niet te doen waar je hart sneller van gaat kloppen, in mijn geval; bezig zijn met de vraag ‘hoe voed jij jezelf?’. Ook wilde ik mijn ervaring met: je hebt maar één lijf zorg er goed voor delen met anderen. Ik zei mijn carrière als strateeg en communicatie adviseur in voornamelijk de reclamebranche vaarwel, bedacht een concept, volgde de nodige opleidingen, startte in 2008 een blog en de rest is history. Hiermee zeg ik niet dat het simpel was. Het heeft ontzettend veel focus, geduld, energie en ‘zaai-werk’ gekost om te komen tot waar ik vandaag sta. Maar ik doe het elke dag nog steeds met zoveel plezier dat ik er geen moment spijt van heb gehad. Inmiddels ligt de focus vanuit Bluebelle met Easy Peasy als belangrijkste label steeds meer op voeding (zowel letterlijk als figuurlijk), kinderen & gezin. Iedere dag weer word ik blij van alle enthousiaste papa’s & mama’s die dankbaar zijn voor wat ik doe en denk ik: ‘dit is mijn werk, hoe te gek is dat?!’.”

Claire van den Heuvel en Vera van Haren

EP PORTERT2055 HR

Beide moeder van in totaal vier kleine, grote mannen. Claire is sinds 2008 founder van het succesvolle platform Bluebelle Foodworks waarbinnen Easy Peasy KIDS het meest belangrijke label is. Regelmatig bundelen Vera en Claire hun krachten. Zo schreven ze in 2013 samen het eerste Easy Peasy deel, in 2014 deel 2: Easy Peasy FAMILY en ook het derde en laatste boek Easy Peasy LUNCHBOX maakten ze samen met even zoveel liefde!  

“Easy Peasy staat voor dat waar we zó bevlogen over zijn: alle kinderen het voordeel gunnen van een goede start met ouders die hen in de eerste jaren een zo gezond mogelijke basis geven. Een basis van waaruit ze kunnen volgroeien tot sterke, fitte en energieke kinderen. Klaar voor een prachtige, positieve toekomst!”

Vera

Co-auteur Easy Peasy boeken

vera-270x270“Als psycholoog heb ik geleerd me te verdiepen in hoe de geest werkt. Maar uit de praktijk weet ik dat je je ook moet verdiepen in hoe het lichaam werkt als je je beter wilt voelen en je potentieel wilt benutten. De voeding die je in je lijf stopt is dan ook zo nauw verbonden met hoe je in je vel zit en wat je weer terug kan geven aan de wereld.

Deze wisselwerking intrigeert me elke dag en drijft me continu om me verder te verdiepen in de ‘psychologie van de voeding’. Kinderen, met een lijf en geest nog volop in de groei ondervinden het meest invloed van deze wisselwerking en daarom vind ik het zo belangrijk om dit onderwerp onder de aandacht te brengen.

Het schrijven van de Easy Peasy boeken samen met Claire is een fantastische manier voor mij om hieraan bij te kunnen dragen. Mijn wens is dat de positieve ‘wereld’ van Easy Peasy waarin kennis over eetgedrag, heerlijke recepten en tijd met de familie aan tafel, samen komen een inspiratie mag zijn om bewust(er) met voeding en eetgedrag om te gaan”.