Het liefst koken we onze linzen zelf. Dat is zoveel lekkerder dan de kant-en klare variant uit blik of pot*. Toch, mocht je geen tijd hebben, gebruik deze dan gerust! Linzen vragen om een beetje precisie tijdens het koken. Voor je het weet is het een te gare massa geworden. Even opletten dus. Je kunt er gemakkelijk veel van koken en het in de koelkast bewaren voor je eigen maaltijd.

Vanaf 9 maanden

  • 100 à 120 gram rode linzen
  • ½ courgette
  • 1 grote wortel
  • 1 kipfilet
  • 3 à 4 eetlepels kokosmelk
  • koriander of een ander kruid

Bereiden:

Zet een ruime pan water op het vuur en kook de rode linzen volgens de bereidingswijze op de verpakking. Stoom de kipfilet gaar. Was en snijd ondertussen de courgette en wortel in grove stukken. Maal de kip fijn en zet dit even weg in een apart schaaltje. Maak het apparaat waarmee je hebt gestoomd schoon en stoom er de groenten in. Giet het kookvocht weg en doe de kokosmelk in de baby-stomer bij de groenten. Pureer dit samen met de koriander of andere kruiden tot een saus. Giet de linzen af, schep ze op een bordje, en doe de kip en saus erbij. Ook lekker met vis!

*Tip
Linzen en andere peulvruchten kun je ook ingeblikt kopen. Wel zo gemakkelijk en snel. De voorkeur gaat dan wel echt uit naar de biovariant, deze is meestal alleen met zout geconserveerd. Nog wel even goed afspoelen met water voor gebruik!