Dit is onze absolute topper uit het ontbijthoofdstuk van ons tweede Easy Peasy FAMILY boek. Een variant van dit recept stond al eerder op het Bluebelle Blog en was ook daar één van onze meest populaire recepten.

Ideaal om ’s avonds te maken en de dagen daarna als snel,  makkelijk & voedzaam ontbijt op tafel te zetten. En zeg nou zelf, welk kind wil geen ‘cake’ als ontbijt?!

Nodig (1 brood)

  • 180-200 gram havermout
  • 1-2 theelepels kaneel (of kardemom)
  • 1 theelepel puur vanillepoeder
  • 1/2 theelepel bakpoeder (biologisch)
  • 1 handjevol rozijnen
  • 3 rijpe bananen
  • 2-3 eieren
  • klein scheutje melk of kokosroom
  • 1 theelepel kokosolie of boter
  • eventueel handjevol walnoten, 1 grote (geraspte) courgette
  • en/of 2-3 eetlepels (kokos)melk

Bereiden:

Verwarm de oven voor tot 180 C. Meng alle droge ingrediënten met eventueel de walnoten in een kom. Prak de bananen in een andere kom (of gebruik de staafmixer) en voeg hieraan de eieren, melk en eventueel de geraspte courgette toe. Doe nu het natte mengsel bij het droge mengsel en roer goed door tot het een substantie is. Laat het mengsel even rusten. Stort het ‘deeg’ in een cakevorm en zet 40-45 minuten in de oven. Het brood is klaar als hij enigszins hol klinkt als je erop tikt met een lepel. Laat even afkoelen voordat je het brood aansnijdt.

Enjoy!