Chocolate cravings zijn een bekend fenomeen onder zwangere vrouwen (en niet alleen onder zwangere vrouwen trouwens!). Een goed chocorecept mag dan ook echt niet ontbreken. Dit recept komt uit de raw food-keuken. Raw food klinkt voor sommigen wat te extreem. En nu hoeft voor ons niet meteen alles rauw. Soms is verwarmd eten weer gemakkelijker te verteren en bovendien gewoon comforting, maar we laten ons graag inspireren.

Nodig (1 taart) 

Klein nadeel van de raw-food keuken is dat je in een recept soms ingrediënten tegenkomt waarvan je denkt; say what?! Laat staan dat je weet waar je ze kunt kopen. De meeste van die rare poeders gaan echter wel lang mee en als je eenmaal weet wat je ermee kunt doen, zul je zien dat je ze steeds vaker gebruikt. Veel ingrediënten kun je vinden bij natuurvoedingswinkels of speciale (online) superfoodwinkels. Deze healthy chocotaart is het in elk geval waard om alles bij elkaar te sprokkelen. En neem gerust een tweede slice. Hoewel… als je dat op krijgt, want het is vrij machtig!

Taart

  • 160 gram rauwe cacaoboter (raw cocoa butter)
  • 90 gram cranberry’s
  • 60 gram rozijnen
  • 70 gram mesquitepoeder
  • 60 gram amandelen (ongebrand en ongezouten)
  • 40 gram walnoten
  • 60 gram lucumapoeder
  • 60 gram rauwe cacaopoeder

Topping

  • 100 gram cacaoboter
  • 50 gram kokosboter
  • 50 gram cacaopoeder
  • 60 gram mesquitepoeder
  • bakje frambozen
  • snufje zout

Taart: smelt de rauwe cacaoboter op een lage temperatuur (da’s namelijk het hele ding bij raw). Mix vervolgens de rozijnen, cranberry’s en noten met een blender of in een keukenmachine tot een fijn mengsel. Mix vervolgens alle ingrediënten in een grote kom, doe het mengsel in een taartvorm en zet het (minimaal een uur) in de koelkast. Je taart blijft vrij plat wat juist perfect is aangezien de taart nogal machtig is!

Topping:
smelt de cacao- en kokosboter op een lage temperatuur. Doe dit samen met het snufje zout, cacao- en mesquitepoeder in een kom en meng het tot een glad mengsel. Giet dit mengsel over de taart en verspreid het evenredig. Leg op de bovenkant al je bioframbozen en zet de taart nog 30 minuten in de koelkast. That’s it. Het moeilijkste is dus eigenlijk het bij elkaar harken van de ingrediënten.

ENJOY!