Inmiddels heb je ons misschien in de gaten; juist de standaardgerechten maak we nét even anders. Zo hopen we te laten zien dat gezond eten niet zo’n ding hoeft te zijn maar dat het met kleine stapjes ook heel goed kan. Dus: de aardappelpuree krijgt vandaag een rood tintje en de gefrituurde kipnuggets of vissticks wisselen we in voor krokante kokosvisjes!

Nodig (1 portie):

  • 1 stukje graatloze kabeljauwfilet of andere
  • witvis, in stukjes nuggetformaat gesneden
  • klein schaaltje biologisch broodkruim
  • of quinoavlokken
  • eigeel van 1 ei
  • klein bakje kokosschaafsel
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 rode bieten
  • 2 kruimige aardappels

Bereiden:

Schil de bieten en snijd ze in stukjes van ongeveer 1 cm, doe hetzelfde met de aardappels.
Stoom ze in de babystomer of stoompan of kook ze in water.
Meng in een kommetje het kokosschaafsel met de broodkruim. Haal de kabeljauwstukjes eerst door het eigeel en vervolgens door het kokos-kruimmengsel. Smelt de kokosolie in de pan en bak de nuggets om en om goudbruin. Mix de bieten en de aardappels in de babystomer of blender en voeg indien nodig een eetlepel olijfolie toe.

Enjoy!