Het leven met een puppy

Het was altijd al mijn droom om een hondje te hebben. Altijd iets om mee te knuffelen en om lekker mee te gaan wandelen of mee te spelen, wie wil dat nou niet? Mijn ouders vonden het nooit zo’n strak plan omdat een hondje ook heel veel tijd kost en ik zat nog gewoon op school, mijn broer had het ook druk met zijn opleiding en mijn ouders werkten ook beiden fulltime. Toen ik klaar was met mijn school en ik geslaagd was had ik ongeveer 8 weken vakantie. Mijn ouders hadden het er al wel eens vaker over gehad en vonden het idee van een eigen hondje toch ook steeds leuker worden. Tot de dag dat ze opeens zeiden, we nemen een hondje…

De voorbereidingen

Ik kon mijn geluk niet op! Mijn droom werd eindelijk werkelijkheid en we kregen gewoon een puppy. De keuze van het ras was eigenlijk niet erg moeilijk, we vonden allemaal Franse Bulldog super mooie hondjes en daar wilden we dan ook voor gaan. Na een tijdje gezocht te hebben vonden we een nestje in Deventer en daar konden we gelijk in het weekend langs gaan om er eentje uit te zoeken. Er waren twee mannetjes en we wilden ook graag een mannetje dus we moesten kiezen tussen de twee puppy’s. Het moment dat ik het super kleine beestje tegen me aan hield wist ik dat het deze zou worden. Het voelde gelijk goed. Nu begon het wachten tot de puppy oud genoeg was om het nestje te verlaten en om bij ons in te trekken.

Leuke momenten

Een puppy/hondje brengt natuurlijk heel veel leuke momenten met zich mee, het eindeloos knuffelen, leuke wandelingen in het bos en samen spelen. Het kan bij sommigen van ons zelfs voor zoveel geluk zorgen dat het kan helpen bij bijvoorbeeld een depressie. Maar naast alle leuke momenten moeten we ook realistisch blijven en kunnen er ook wel eens wat minder leuke momenten zijn.

Minder leuke momenten

Denk er bijvoorbeeld aan dat als er iets met je hondje gebeurt, dat een bezoekje aan de dierenarts niet te voorkomen is. Franse buldoggen kunnen ook wel is een pittig karakter hebben tegenover andere honden of vreemde mensen. Dit betekent heel vaak dat ze hun baasje (jij dus) willen beschermen en dit hoeft dus niet per se iets slechts te zijn. Toch is het belangrijk om in zulke stress situaties, waarbij de hond bijvoorbeeld een dierenarts of vreemde mensen ontmoet de controle te bewaren. Kijk dan eens naar de producten van Bach Rescue pets. Alle producten van Bach Rescue Pets kunnen stress gerelateerde klachten bij honden verminderen. Bach Rescue Pets Plus spray bestellen kan heel gemakkelijk via hun eigen site en is zeker het proberen waard!