Shoppen voor sneakers tijdens de lockdown

Ik ben niet bepaald een fan van shoppen. Of beter gezegd: ik ben bepaald geen fan van shoppen. Als ik de stad in ga voor een nieuw kloffie, dan kan ik slechts een winkel of drie aan voordat ik met een worstenbroodje in mijn knuistjes als beloning voor mijn doorzettingsvermogen naar huis loop. Nu ik het zo neertik, klink ik als een klein kind. Misschien ben ik ook wel een beetje een klein kind, maar dan in het lichaam van een volwassene. Op een of andere manier zorgt het bezoeken van kledingwinkels bij mij voor allerlei ongemakken en irritaties. Het is er te druk, je zit te klungelen in paskamers en je moet in de rij staan voor de kassa. Kleine irritaties voor de meesten, bijna onoverkomelijke obstakels voor mij.

Onaangedaan door de lockdown

Ik was dan ook niet erg van mijn stuk gebracht toen premier Rutte aankondigde dat alle kledingwinkels dicht gingen. De lockdown had eigenlijk nauwelijk effect op mijn persoonlijk welzijn of op mijn behoeften en verlangens, buiten het gegeven dat ik het geroezemoes van een gezellig restaurant of een volle kroeg miste. Dit veranderde toen de zool van mijn schoen plots losliet. Als a-modieus persoon heb ik maar een paar schoenen. Hierdoor had het kapotgaan van dit paar catastrofale gevolgen voor mijn mobiliteit. Met mijn slippers aan stond ik plots in de supermarkt, waar ik de afkeurende blikken ontweek maar mij desondanks een tokkie voelde. Ik kon niet anders, dacht ik. Totdat een vriendin me wees op een fenomeen dat online shopping heet.

Voor het eerst online schoenen bestellen op Van Arendonk

Natuurlijk wist ik wel dat je online spullen kan bestellen, maar ik had nooit serieus overwogen om dit met kleren te doen. Die vriendin stuurde me de website door van Van Arendonk, waar ik een hip paar Nubikk sneakers bestelde. Ondanks de eindejaarsdrukte werden ze al snel aan mijn deur bezorgt. Geen rijen bij de kassa, geen drukte in de winkel en geen gehannes in de paskamer. Wat een weelde! Alleen dat worstenbroodje miste ik een beetje, maar gelukkig zijn de supermarkten tijdens de lockdown wel gewoon nog open. Bovendien hoef ik niet meer als een clochard met mijn slippers aan tussen de schappen te scharrelen. Er ben er meteen een hoop gaan halen in mijn nieuwe sneakers! Misschien bestel ik nog wel een paar schoenen, maar nu met een worstenbroodje in mijn hand. Naast Nubikk schoenen heeft Van Arendonk namelijk ook een boel andere merken en stijlen. Leve het online shoppen! Leve Van Arendonk!