Waarom geen pvc vloer?

Voor ieder interieur bestaat er wel een pvc vloer en voor ieder mens bestaat er wel een voordeel aan het hebben van een pvc vloer. Dit komt omdat er veel voordelen aan een pvc vloer zitten. Voor iedereen die een nieuwe vloer wil hebben, staan hier de voordelen van een pvc vloer.

Wat is het precies?

Een pvc vloer is een vloer gemaakt van kunststof. De naam komt van de verschillende lagen polyvinylchloride waar een pvc vloer van opgebouwd is. Pvc vloeren kunnen zowel een betonnen als een houten look hebben, ook al zijn de vloeren compleet houtvrij. Hierdoor past het vrijwel in elk interieur en kan er genoten worden van de voordelen van een kunststof vloer bij de look van een natuurlijke vloer. Maar wat zijn deze voordelen precies?

Voordeel 1: Het blijft lang goed

Het grootste voordeel is dat een pvc vloer lang meegaat. De vloer gaat daardoor erg lang mee, vaak ook nog eens zonder al te veel slijtage. Dit komt door de goede slijtlaag die op het pvc zit. Als er toch iets te veel slijtage ontstaat, kan een pvc vloer makkelijk vervangen worden. In plaats van de volledige vloer, hoeft alleen de beschadigde strook vervangen te worden. Zo zal het vervangen sneller en goedkoper gaan dan bij andere vloeren.

Pvc vloeren zijn, naast dat het lang goed blijft, makkelijk te onderhouden. De vloer kan onderhouden worden door te stofzuigen en regelmatig te dweilen, zonder reinigingsmiddel. Ook wordt het aanbevolen om een nieuwe beschermlaag op de vloer te laten leggen, ongeveer één keer per jaar. Deze periode kan wel verschillen. Het ligt er aan hoe vaak de vloer gebruikt wordt en hoe snel de beschermlaag slijt.

Voordeel 2: Geluiddempend

Pvc vloeren zijn geluiddempend. Dit is natuurlijk perfect voor mensen met een tussenwoning of een appartement. De vloer zorgt ervoor dat het contactgeluid, bijvoorbeeld van schoenen op de vloer, gedempt wordt. Zo blijft het lekker stil in elk huis.

Voordeel 3: Warmte doorlatend

Pvc vloeren hebben de functie om warmte te geleiden en om zich aan te passen aan de temperatuur van de omgeving. Deze functies werken samen om een pvc vloer perfect te maken in samenwerking met vloerverwarming. Er wordt vrijwel geen warmte tegen gehouden, dus er kan volledig genoten worden van de vloerverwarming. Hetzelfde geldt voor huizen met vloerverkoeling. Dit kan ook volledig zijn werk doen met een pvc vloer.

Voordeel 4: Makkelijk zelf aan te brengen

Vloeren zijn over het algemeen investeringen. Zo ook pvc vloeren. Om de kosten iets naar beneden te halen, kan de vloer wel zelf neergelegd worden. Er bestaan varianten van de pvc vloeren gemaakt van een klik- of plaksysteem, zodat de vloer zelf gemakkelijk neer kan worden gelegd. De pvc vloer kan strak tegen de muur aan, waardoor er geen plakplinten nodig zijn. Dit scheelt ook weer werk. Er moet wel op gelet worden dat de ondergrond egaal is. Anders kan de pvc vloer niet goed gelegd worden.

Met deze voordelen op zak kan er gekeken worden naar pvc vloeren. Gezien huidige omstandigheden is het altijd fijn als het op het internet gekocht kan worden, zoals op Laminaatenparket.nl. Zo kan er een nieuwe vloer gekocht worden zonder dat er naar buiten gegaan hoeft te worden.