3x activiteiten in Scheveningen

Nu vakanties er voorlopig even niet inzitten trekken veel mensen er op uit in ons eigen kikkerlandje. Eerlijk toegeven, het is natuurlijk wel wat anders dan met een cocktail in je hand op een bounty-eiland liggen, maar ook Nederland heeft veel moois te bieden. De stad Scheveningen bijvoorbeeld, een van de meest bekende badplaatsen van Nederland. ’s zomers ligt het strand van Scheveningen vol met strandgangers die lekker wat willen bijkleuren en zwemmen. Maar Scheveningen heeft nog veel meer te bieden. In deze blog lees je meer over activiteiten die je tijdens je volgende tripje naar Scheveningen kunt doen. Verblijf in een scheveningen hotel om alle hotspots te kunnen ontdekken.

Strand & pier

Deze kunnen we natuurlijk niet overslaan. Hét hoogtepunt van Scheveningen blijft toch wel het strand, de strandtenten en de pier. Op het brede strand kun je ’s zomers heerlijk van de warme zon genieten en kun je een verfrissende duik in de Noordzee nemen. De sfeer op het strand is op en top dankzij de vele strandtenten. Geniet van leuke muziek, lekkere drankjes en natuurlijk een mooi uitzicht. Wanneer je het strand bezoekt kun je eigenlijk niet om de pier heen. Het bouwwerk van in totaal 45 meter hoog ligt grotendeels in zee en is vooral bedoeld om een wandeling te maken met mooi uitzicht. Een niveau lager bevind je je in een overdekt gedeelte met meerdere winkels, eettentjes en speeltoestellen. En natuurlijk onmisbaar is het reuzenrad waar je een ritje in kunt maken.

Sea Life

De naam zegt het eigenlijk al, in Sea Life kom je oog in oog te staan met de onderwaterwereld. In dit aquarium leven exotische vissen, roggen, haaien en zelfs otters. Niet alleen kun je de dieren hier bewonderen, ook kun je er een heleboel over leren, zoals wat de dieren eten en hoe ze leven. Met maar liefst 45 aquaria kun jij je hier prima vermaken. Kinderen kunnen helpen de dieren te voeren of een speurtocht doen. Zo is dit voor jong en oud een leuk dagje weg.

Muzee Scheveningen

Tot slot een museum waar je alles leert over het leven in, op en rondom de zee. Natuur en geschiedenis zijn samengebracht in het Muzee Scheveningen. In dit museum vindt je een overzicht van visserij n het badleven vroeger en een unieke collectie schilderijen die dit tonen. Doordat het museum zich in een oud schoolgebouw uit 1877 bevindt, waan je je al direct in de oudere sferen. De collectie is niet altijd hetzelfde, er vinden regelmatig wisseltentoonstellingen plaats.