Vakanties voor eenoudergezinnen

Ben je een alleenstaande ouder en droom je van een heerlijke vakantie in binnen- of buitenland? Lekker met je gezin naar de zon in Italië, Spanje of Griekenland, of liever op wintersport in het prachtige Oostenrijk of lekker dichtbij genieten in Nederland? Als alleenstaande ouder kan het lastig zijn om een vakantie te plannen met je kinderen, want er komt veel bij kijken: je moet alles zelf regelen, de kinderen zijn volledig op jou aangewezen en dat maakt de vakantie waarschijnlijk een stuk minder ontspannend voor jou. Gelukkig zijn er organisaties die er alles aan doen om jou en je kinderen een fantastische vakantie-ervaring te bezorgen, afgestemd op jouw persoonlijke situatie, zodat je wél echt het vakantiegevoel ervaart.

Wat houdt het in?

Bij vakanties voor eenoudergezinnen worden, zoals de naam al zegt, speciaal voor alleenstaande ouders en hun kinderen georganiseerd. Met een organisatie die een deel van het regelwerk voor je uit handen neemt ga je op vakantie naar een kindvriendelijke camping of een kindvriendelijk vakantiepark. Tijdens de vakantie is er een actief recreatieteam dat je kinderen vermaakt, zodat jij even echt lekker kunt ontspannen. Er zijn verschillende reisorganisaties die eenoudervakanties organiseren en de bestemmingen zijn ook heel uitgebreid, denk bijvoorbeeld aan zonnige landen, zoals Spanje, Frankrijk en Turkije, maar ook aan Scandinavische landen of een wintersportvakantie. Deze organisaties weten dat er bij een eenoudervakantie soms bijkomende moeilijkheden zijn en ze zorgen dan ook voor een vakantie die past bij jouw persoonlijke situatie. Heb je bijvoorbeeld geen eigen auto? Dan kun je kiezen voor een vakantie waarbij je vervoerd wordt per luxe touringcar. De buitenlandse reizen vertrekken vaak vanaf Schiphol en dat is gemakkelijk aan te reizen met het openbaar vervoer. Zit je financieel een beetje krap? Dan zijn er ook goedkopere vakanties te boeken, zoals een eenouder kampeervakantie in de Benelux, zodat je er toch even tussenuit kunt. Bij de meeste organisaties kunnen kinderen tot 18 jaar mee en bij sommige organisaties zelfs tot 21 jaar.

Waarom een eenoudervakantie boeken?

Je weet nu wat een eenoudervakantie is, maar waarom zou je een eenoudervakantie boeken? Er zitten veel voordelen aan een eenoudervakantie ten opzichte van een vakantie die je helemaal zelf zou regelen. Allereerst geeft een eenoudervakantie die door een organisatie wordt geregeld veel meer rust, niet alleen voor jou, maar ook voor je kinderen. Omdat je kinderen veel bij het recreatieteam terecht kunnen, is de druk voor jou om je kinderen bezig te houden een stuk minder groot. Zo wordt de vakantie voor jou ook echt een vakantie, waarin je even bij kunt komen en onbezorgd kunt genieten. Ten tweede leer je bij een eenouderreis met een organisatie gemakkelijk andere mensen kennen die ook in dezelfde situatie zitten als jij. Dat maakt de vakantie een stuk gezelliger. Daarnaast weet je dat, als je een eenoudervakantie boekt, alles ook goed geregeld is, waardoor je met een gerust hart op vakantie zult vertrekken.

Reizen met pubers

Als alleenstaande ouder op vakantie gaan is een nog grotere uitdaging met pubers, want die kunnen enorm tegendraads zijn en als ouder loop je een grote kans om daar het slachtoffer van te worden. Om je puber tevreden te houden wil je natuurlijk een vakantie kiezen die ze een beetje leuk vinden. Aan kamperen vinden ze op die leeftijd vaak niet zoveel meer aan. Graag gaan ze op strandvakantie of naar een plek waar ze kunnen uitgaan. Met een vakantiepark met zwembad en discotheek zit je dus al snel goed, maar helemaal super vinden ze een zonvakantie met het vliegtuig. Daar hangt dan wel weer een prijskaartje aan natuurlijk. Echt leuke reizen voor alleenstaande ouders met pubers zijn goed te vinden. Het belangrijkste is uiteindelijk dat jullie allemaal een leuke tijd beleven.