Gezellig op pad met mijn oma

Het is alweer een maand geleden, maar elke dag denk ik er nog aan terug. We hebben zo’n leuke dag gehad in Utrecht. Samen met mijn oma ben ik naar de binnenstad van Utrecht gegaan om heerlijk te gaan shoppen. Oma wist niet zo goed wat ze moest kopen en daarom vroeg ze mij mee om kleding voor haar uit te kiezen. Dit ging niet zonder slag of stoot. In deze blog ga ik je meer vertellen over hoe onze dag is verlopen.

Instappen maar

Mijn oma woont een klein kwartiertje van mijn huis vandaan. Ik ging haar ophalen met de auto. Met de trein reizen vind ik nooit zo fijn en mijn oma zit ook liever in de auto. Toen ik aankwam rijden in haar straat, stond mijn oma al helemaal klaar om in te stappen. Ideaal zo’n dame die altijd op tijd is.

We zijn onderweg! Een heerlijke 90’s song staat op in de auto en mijn oma en ik zingen vrolijk mee. Ik vroeg aan mijn oma of zij al enig idee heeft wat voor soort kleding zij graag wil gaan kopen vandaag. Zij vertelde mij, dat zij nog geen idee heeft en zich graag laat verassen. Ik had al wat leuke ideeën in mijn hoofd.

Zij was blij verrast

Nadat mijn oma en ik de auto hadden geparkeerd, liepen wij richting het centrum. Het was relatief druk en iedereen liep kriskras door elkaar. Ik nam mijn oma mee in de eerste winkel. Hier kon zij helemaal losgaan in grote maten kleding. Speciaal voor haar deze winkel uitgekozen. Hier zal zij zich comfortabel voelen, want het is helemaal haar stijl. Zij liep als eerste af op de grote maten bh's en grote maten lingerie. Blijkbaar heeft oma leuke plannen voor opa! Daar wil ik liever niet aan denken.

We gingen door naar de volgende winkel. Mijn oma was al flink geslaagd en ze had de smaak te pakken. Winkel na winkel wist mijn oma erin te slagen om met tassen vol naar buiten te komen. Ze was zelfs bijna gestruikeld over haar eigen tassen!

Eindelijk naar huis

Van zo’n hele dag struinen door de stad krijg je behoorlijk wat rugpijn! Nu voelde ik mij oud. Mijn oma lachte mij volledig uit.
Ik heb mijn oma weer veilig naar huis gebracht en ben zelf weer naar huis gereden. We hadden nog een leuke weddenschap bedacht. Degene die met de meeste tassen naar huis ging, mocht de volgende keer de lunch betalen. Uiteraard heeft mijn oma gewonnen!