Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het ene moment ben je lekker aan de wandel met je hond, op het volgende moment vliegt een andere hond jouw hond aan. En wat doe je dan? Je springt er tussen. Maar de kans dat je er zonder kleerscheuren vanaf komt is, met twee boze honden, maar klein. Een hondenbeet kan niet alleen veel pijn doen, je kunt er ook een lelijke ontsteking bij krijgen en een lelijk litteken aan overhouden. Als de hond echt doorbijt kan het zomaar zijn dat er pezen of zenuwen beschadigd raken. En dan ben je verder van huis!
Tijdelijk arbeidsongeschikt door een hondenbeet?
Dat kan het gevolg zijn als je gebeten wordt door een hond. Je zult naar de Spoedeisende Hulp moeten om gehecht te worden en misschien word je zelfs direct geopereerd. Ook heb je, natuurlijk, een tetanusprik nodig. Je kunt niet werken zolang je hand het niet goed doet, je mag niet autorijden met je hand in het verband of het gips en je maakt dus flink extra kosten. Dat komt er ook nog eens bij. Voor de zorg in het ziekenhuis, bij de huisarts en bij de fysiotherapie ben je, over het algemeen, goed verzekerd. Maar wat nu als jij flink inkomsten misloopt door één hondenbeet?
Dan zul je iemand verantwoordelijk moeten stellen
Als de hond van een ander jou heeft gebeten, dan kun je die ander aansprakelijk stellen. Je kunt een schadevergoeding eisen voor het mislopen van je inkomsten en voor de extra kosten die je moet maken door deze hondenbeet. Het is echter nog niet zo gemakkelijk als dat klinkt. Je kunt daar wel wat hulp bij gebruiken. Schakel een echt goede letselschadeadvocaat in en krijg op die manier je letselschade vergoed te krijgen. Het werkt hier niet zoals in, bijvoorbeeld, Amerika. Je zult hier echt moeten aantonen welke extra kosten je maakt én welke inkomsten je misloopt. Je krijgt nooit zomaar een bedrag gestort.
Documenteer alles!
Ook al staat je hoofd er direct na de hondenbeet niet naar, documenteer alles. Noteer de naam en de andere gegevens van de eigenaar van de hond, maak foto's van de wond en ga naar de Spoedeisende Hulp. Zorg dat er een dossier wordt aangelegd. Als de feiten goed zijn onderbouwd is de kans groter dat je je gelijk haalt. Je letselschadeadvocaat zal ook blij zijn met jouw grondige werk. Hij of zij heeft zo meer handvatten om goed voor jou op te kunnen komen.