De perfecte tuin

Met het koude weer in de aantocht zal er niet veel gebruik van worden gemaakt, maar toch is de tuin een belangrijk deel van een huis. Hoe netter een tuin toont, hoe meer uitnodigend het is. Het koude weer geeft het perfecte moment om de tuin te veranderen! Er wordt toch geen gebruik van gemaakt, dus het maakt niet zoveel uit als het een puin is voor een paar weken. Voor iedereen die de tuin wil renoveren of net verhuist is en nog moet inrichten, staan in deze blogs een paar tips om de perfecte tuin te krijgen.

Betegeling

De grond van een tuin zal misschien niet meteen opvallen, maar het zal zeker een bepaald beeld geven in een tuin. Met een drukke grond met kleine tegels zal een tuin bijvoorbeeld voller tonen dan het eigenlijk is. Om deze reden zijn grote tegels nu erg gewild. Grote tegels, gemaakt van beton of keramiek, laten de tuin groter lijken en zijn tegelijkertijd makkelijker te onderhouden.

De tegels kunnen afgewisseld worden met items zoals gras of grind. Gras brengt een kleurtje met zich mee de tuin in en het is natuurlijk. Dit betekent dat het lekker ruikt en goed is voor kinderen en huisdieren. Grind maakt de tuin chiquer lijken. Er bestaan verschillende kleuren en groottes grind, dus er zal voor iedereen wel wat te vinden zijn.

Loungesets

Comfortabele loungesets zorgen ervoor dat er meer van de tuin genoten kan worden. Iemand zal immers sneller buiten gaan zitten op een comfortabele bank. Daarnaast kan het de uitstraling van een tuin versterken. Denk bijvoorbeeld aan een set met strakke lijnen. Dit zal de tuin er netter uit laten zien. Tuinmeubelland.nl heeft een groot aanbod aan loungesets en zal dus elke tuin kunnen helpen.

Decoratie

Om een tuin af te maken, kan er gedecoreerd worden. Er bestaan verschillende manieren op een tuin te decoreren en zal aan de persoon liggen om te kiezen voor een manier. Er kunnen bijvoorbeeld kunst elementen neergezet worden en schilderijen opgehangen worden. Bloembakken en vijvers tellen voor veel mensen ook mee als decoratie. Daarnaast is er nog verlichting. Met de juiste verlichting kan er ook ’s avonds van een tuin genoten worden. Denk bijvoorbeeld aan lampionnetjes opgehangen aan bomen of lampje in de overkapping. Het ziet er mooi uit en heeft een functionele werking.

Beplanting

Het laatste puntje voor de perfecte tuin is natuurlijk de beplanting. Dit draait volledig om wat de persoon wil hebben. Zijn er groene vingers aanwezig? Dan is het zeker leuk om planten te scoren die misschien iets meer werk zullen zijn. Ook bomen worden erg aanbevolen. Een boom neemt vrijwel geen ruimte in, zoals veel mensen zouden kunnen denken. In tegendeel creëert een boom juist diepte en zorgen deze ook nog voor privacy. Perfect voor iedere tuin, dus!