Dit gebeurt er als je op een slecht matras slaapt

De hele nacht wakker liggen omdat je op een te hard matras ligt, we kennen het allemaal vast wel. Er zijn een aantal gevolgen die kunnen optreden als je op een slecht matras slaapt. Kinderen slapen meer dan volwassenen. Daarom is het voor hen belangrijk om op een lekker matras te kunnen slapen. Slaapt je kind op een te hard of te zacht matras? Zorg dan dat je snel op zoek gaat naar een nieuw kinder matras

Rugklachten 

Dit is de meest voorkomende klacht omtrent het slapen op een slecht matras. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je wakker wordt met rug-, nek- of schouderklachten. Deze klachten kunnen je belemmeren in je dagelijks leven. Daar zit niemand op te wachten. Hier moet je wel voor oppassen. Als deze klachten lang blijven, kan dit leiden tot blijvende klachten. Het is belangrijk dat je matras niet te hard is doordat er vering in zit, maar ook een te zacht matras is vaak niet prettig. 

Slaapproblemen 

Zoals eerder benoemd kan een slecht matras ervoor zorgen dat je de hele nacht wakker ligt. Dit is niet altijd het geval, maar een te hard of te zacht matras zorgt er wel voor dat je minder goed slaapt. Je kan je misschien wel voorstellen dat je hierdoor nog steeds moe wakker wordt. Dat komt dan doordat je niet goed en ontspannen hebt kunnen slapen. Deze slaapproblemen kunnen jouw dag verpesten aangezien je dan zo moe bent dat je geen concentratie en focus hebt gedurende de dag. 

Knallende hoofdpijn 

Er zijn wel eens ochtenden dat je met knallende hoofdpijn wakker wordt. Dit kan vele oorzaken hebben, maar als je iedere ochtend met hoofdpijn aan de dag begint, ligt de oorzaak waarschijnlijk bij jouw bed. Het kan zijn dat je in een verkeerde houding hebt geslapen, of dat je kussens niet goed lagen, maar er is ook een grote kans dat het aan jouw matras ligt. Ga dus goed op zoek naar de oorzaak van dit probleem zodat je niet de hele ochtend met hoofdpijn rondloopt. 

Heuppijn 

Heuppijn is een veel voorkomende klacht bij mensen die op een standaard matras slapen.

Dit type matrassen gaat uit van een gemiddeld lichaamsprofiel. Dit is dus niet voor ieder persoon bedoeld. Daarom is het erg belangrijk dat jij een matras zoekt dat goed bij jouw slaaphouding en lichaam past. Zo zorg je voor de optimale nachtrust. 

 

Herken jij deze klachten bij jezelf of bij je kind, dan is het van belang om op zoek te gaan naar een geschikt matras of kindermatras. Het is daarom slim om af en toe aan je kind te vragen of hij of zij wel goed kan slapen en als dit niet het geval is uit te zoeken wat de oorzaak hiervan kan zijn.