Een baby op komst: dit heb je nodig!

Voorbereiden op het moeder en vaderschap is geen geringe taak voor toekomstige vaders en moeders. Het maakt niet uit hoeveel checklists voor babyboeken je doorloopt, hoeveel advies je serieus opneemt van je vrienden met kinderen, of hoeveel perfecte cadeaus voor nieuwe ouders je krijgt, geen enkele nieuwe ouder voelt zich ooit 'klaar'. Een manier om je voor te bereiden op de komst van een kind, is door je samen met je partner door alle onvoorziene omstandigheden heen te werken. Het is ook essentieel om in gedachten te houden dat deze onvoorziene gebeurtenissen niet alleen verband houden met het kind, maar ook verband houden met ouderlijk tijdbeheer, potentiële vriendenbezoeken en zelf- en relatiezorg. Zo kan het kopen van een Pampers maandbox al enorm schelen. In dit artkel vind je meer informatie over wat je moet kopen voordat de baby geboren wordt. 

Zorg voor een goede slaapplek

Dit lijkt voor de hand liggend, maar sommige ouders stellen het in elkaar zetten van die commode uit. Of misschien denken ze, omdat ze van plan zijn om samen te slapen, dat de wieg later kan komen. Maar het laatste wat een ouder wil doen, is babymeubels bouwen terwijl ze slaapgebrek hebben. De taak is brutaal genoeg steenkoud nuchter op negen uur zalige rust. Het is pure marteling op drie uur slaap na een nacht huilende baby. Dus zet die wieg of wat dan ook in elkaar nu je nog energie hebt. 

Zitplek voor in de auto

Nogmaals, dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het is belangrijk dat ouders een autostoeltje hebben in de auto om te laten zien in het ziekenhuis. Het kind wordt pas naar huis gestuurd als de ouders de verpleegkundigen kunnen laten zien dat ze een kind in een geschikt autostoeltje kunnen plaatsen. Het is dus niet genoeg om alleen het autostoeltje voor baby's te kopen. Ouders moeten ook oefenen om een babypop of knuffeldier vast te binden en in de auto te zetten. Dat maakt de eerste stap van thuiskomen een stuk minder stressvol. 

Vergeet de kleine dingen niet

Daarbij moet je dingen aan babydoekjes, luiers etc. Het kan best wat geld kosten. Dus handig is om te kijken bijvoorbeeld naar een babydoekjes aanbieding. Wat ouders meer dan wat dan ook nodig hebben, zijn een goede voorraad rompertjes. Dat komt omdat hun leven binnenkort wordt overspoeld met babystront en spugen. Hoeveel rompers kan een persoon op een dag veranderen? Meer dan je denkt!

Maar natuurlijk moet je in je hoofd houden als je iets vergeet te kopen dat het absoluut geen probleem is. Je kan het altijd later nog kopen of vragen of iemand anders het voor je koopt.