Geen zin in het huishouden? Zo maak je het leuk.

Laten we eerlijk zijn, het huishouden is geen klus waar we echt naar uitkijken. Vaak leent dit zich ook tot ideale klus om lekker uit te stellen. Je kent het wel, de kamer stofzuigen komt morgen wel en die stapel was valt toch best mee? Wanneer je vrij bent wil je natuurlijk van je dag genieten na al dat harde werken of studeren van die week, en liever niet met het huishouden bezig hoeven zijn. Ondanks dat het huishouden niet zomaar gedaan is, kun je deze klus toch met een stuk meer plezier klaren. Zo ben je klaar voordat je het door hebt. Die stapel was is zo weg, geen vlekken meer op het aanrecht en binnen de kortste keren een frisse geur in huis. Hoe je dat doet? Dat lees je hieronder.

 

Planning

Heb je al eens nagedacht over het maken van een planning voor het huishouden? Vooral als je, net als ik, nogal last hebt van uitstelgedrag kan een planning echt goed helpen. Je weet waar je aan toe bent en vergeet geen klusjes meer. Thuiswerken blijkt zich ook uit te lenen tot perfect moment om wat kleine taken te doen. Gooi er in je lunchpauze bijvoorbeeld even een was in of neem tijdens je rondje wandelen gelijk de lege flessen mee. Voor de grotere taken kun je het best een lijstje maken met to do’s per ruimte.  Begin bij de klusjes die je het meest vervelend vindt en eindig met de minst erge klusjes. Krijg jij ook zo’n goed gevoel als de ramen weer helemaal schoon zijn? Bewaar deze klus dan voor het laatst. Vink ook af wat je gedaan hebt en geef jezelf een beloning na een klus. Wedden dat je binnen no-time die hele lijst hebt afgewerkt?

 

Maak het leuk

De gouden tip die bij mij eigenlijk altijd werkt is muziek. Muziek doet werkelijk waar wonderen. Zorg dat je een leuke afspeellijst hebt gekozen met fijne meezingers en de dag vliegt voorbij. Voordat je het weet sta je al vrolijk en zingend die badkuip schoon te maken. Wat daar ook goed bij helpt zijn vrolijke schoonmaakproducten. Een gekleurde emmer, afwasborstel met bloemetjes, lekker ruikende schoonmaakmiddelen hebben een positieve invloed op jouw stemming. Het klinkt suf, maar het werkt echt.

 

Maak het gemakkelijk

We hoeven het onszelf natuurlijk niet moeilijker te maken dan dat het eigenlijk is. Hoewel het niet helemaal onder het huishouden valt, is ‘even naar de winkels gaan’ ook vaak iets wat je moet doen maar nooit lekker uitkomt. Je staat ’s ochtends met een lege tandpastatube klaar om je tanden te poetsen, onder de douche merk je dat je shampoo bijna op is en je favoriete mascara loopt ook op zijn einde. Tegenwoordig vind je vrijwel alles van de drogisterij online, zodat je niet meer naar de winkels hoeft wanneer je geen zin hebt. Neem eens een kijkje op plein.nl, binnen no-time heb je alles wat je nodig hebt besteld en voor je het weet staat de bezorger al voor de deur.