Cadeautips voor iedere generatie

Je kent het wel, die verjaardag van jouw vriend, nichtje, collega of oma komt eraan en je hebt werkelijk geen idee wat voor cadeau je moet geven. Je weet wel waar de jarige van houdt, maar hoe kies je daar nu een leuk cadeau bij uit? Het uitkiezen van een cadeau kan lastig zijn, vooral als je de jarige niet goed kent of wanneer hij alles al heeft. Toch zijn er een aantal categorieën waarmee je de plank eigenlijk nooit mis kunt slaan. Iedereen vind dit leuk om te krijgen, er is genoeg keuze en de cadeautjes binnen deze categorieën zijn leuk om te geven. Benieuwd welke categorieën dit zijn? Lees dan verder.

 

Voor opa en oma

Een voordeel wanneer opa of oma jarig is, is dat zij vaak wel een leuk cadeau in gedachte hebben en daarnaast vaak met alles wel blij zijn. Je kan het dan ook niet echt verkeerd doen bij deze generatie. Maar, je wilt natuurlijk wel met een leuk cadeau aan komen zetten. Een speciaal cadeau zoals de krant van hun geboortedag, een wandplaat met nostalgische afbeelding of mooie foto van de hele familie is origineel om te geven. Je kunt ook denken aan een grote puzzel, puzzelboek  of nostalgische boeken om de hersens nog eens flink te laten kraken. Een mooi boeket bloemen of droogbloemen – die tegenwoordig helemaal in zijn – zijn ook altijd leuk om te geven.

 

Van jong tot oud

Voor jongvolwassenen tot ouderen zijn er een heleboel cadeaus die je kunt geven. Spullen voor in huis of voor de echte Bourgondiër zijn echt altijd goed. Is de woonkamer bijvoorbeeld net verbouwd of is de jarige net naar zijn eerste eigen appartement verhuisd? Met een behangpaneel kun je de muur mooi opvrolijken zonder dat je deze perse moet verven of behangen. Daarnaast is een wandrek of nieuwe klok voor aan de muur altijd goed, maar ook een kaarsenstandaard met fijne geurkaarsen of geurstokjes. Houdt de jarige  wel van die lange zomeravonden waarbij de hele vriendengroep wordt uitgenodigd voor een hapje eten en drinken? Ga dan voor bijvoorbeeld een nieuwe barbecue of bijpassende accessoires zoals handschoenen of een leuk schort.

 

Voor kinderen

Kinderen kunnen onvoorspelbaar zijn, of ze je cadeau dan ook echt leuk gaan vinden blijft altijd een verassing. Maar wat altijd een leuk cadeau is om te geven, is een boek. Het is niet alleen leerzaam voor een kind, maar in de tijd van de mobiele telefoon wordt het boek nogal eens vergeten. Is de jarige helemaal gek van dieren, dan kun je het cadeau in die categorie zoeken. Neem bijvoorbeeld een dieren dekbedovertrek of dierenspeelgoed. Wedden dat de jarige heerlijk slaapt onder haar nieuwe eenhoorn dekbedovertrek?