Zo organiseer je het ideale kinderfeestje

Het organiseren van een verjaardag is op zich al een best lastige klus, maar voor een kinderfeestje heb je een nóg betere voorbereiding nodig. Soms is het lastig in te schatten waar je je kind nu echt mee gaat verassen en blij mee gaat maken, maar als het feestje eenmaal is aangebroken zul je zien dat ze zich hoe dan ook vermaken. Probeer in te spelen op hun favoriete hobby’s of de sport die ze beoefenen en kinderen zijn al gauw tevreden. Hoe je het ideale kinderfeestje kunt organiseren lees je in dit blog.

 

Het feestje

Het kinderfeestje kan je soms best wat kopzorgen bezorgen bij de organisatie, maar met goede voorbereidingen hoeft het helemaal niet zo ver te komen. Zorg er in ieder geval voor dat je de groep niet te groot maakt, maar laat je kind alleen zijn beste vrienden en vriendinnen uitnodigen. Begin de dag met het uitpakken van cadeautjes, iets waar je kind waarschijnlijk helemaal naar uitkijkt, en laat ze in hun enthousiasme uitrazen met een leuke activiteit. Organiseer een tekenwedstrijd, beschilder plantenpotjes of speel spelletjes als koekhappen of verstoppertje. Ook verkleedfeestjes doen het altijd goed, ze leveren hilarische momenten op en ongetwijfeld ook de meest bijzondere foto’s. Of ze nu een prinsessenjurk roze of Doornroosje jurk aan hebben, de kinderen zullen het fantastisch vinden. Zet het verkleedfeest buiten verder met een spannende speurtocht en geef de kinderen een leuke herinnering mee, zoals een zelfgemaakt kleinigheidje met foto’s en een zakje snoep. Vergeet tussendoor natuurlijk ook niet voor voldoende snacks en limonade te zorgen, het blijft natuurlijk een feestje.

 

Cadeautjes

Het is aan te raden om bij de uitnodiging voor het kinderfeestje een cadeautip mee te geven aan de ouders. Kinderen kunnen nu eenmaal enorm onvoorspelbaar zijn waardoor het lastig is om een geschikt cadeau uit te kiezen. Of ze het echt leuk gaan vinden blijft altijd een verassing, maar een boek is een cadeau dat eigenlijk altijd goed is. Niet alleen leerzaam, maar in de online wereld waar we in leven wordt het boek nogal eens vergeten. En dat terwijl het belangrijk is dat kinderen de waarde van een boek inzien, zichzelf kunnen laten meeslepen in het verhaal en hun fantasie de vrije loop laten gaan. Ook speelgoed is goed voor de ontwikkeling, en dan natuurlijk niet een nieuw spelletje voor op de xbox. Speelgoeddieren vallen vaak wel in de smaak, van dinosaurussen tot boerderijdieren. Je kunt ook voor een meer praktisch cadeau kiezen, zoals een rugzak of nieuwe broodtrommel.