Hoe houdt je je kinderen bezig tijdens corona?

Door de toenemende aantal van corona patiënten is ons land weer in de ban van de maatregelen. Veel mensen werken weer thuis en moeten soms tegelijkertijd de kinderen bezig houden. Dit kan een ingewikkelde taak zijn, maar is voor veel mensen nu de realiteit. In deze blog geef ik een aantal tips op de kids bezig te houden terwijl dat jij thuiswerkt.

Speelgoed

Speelgoed is natuurlijk een van die zaken waar kinderen verzot op zijn. Als ze weer een nieuw item hebben zijn ze voor een tijdje zoet, maar op een gegeven moment gaat op dat stuk speelgoed weer vervelen. Zodoende is het belangrijk om speelgoed te kiezen waar ze echt voor een lange tijd mee willen spelen. Om dit te bereiken is het belangrijk om te weten wat hun fascineert. Als je kind een echte bouwer is en uren aan elkaar een politiegebouw of een brandweerwagen in elkaar kan zetten, kan het handig zijn op een paar pakketten lego of andersoortige bouwpakketten te kopen.

Is je kind heel creatief? Kies er dan voor om een tekenboek te kopen of een set met strijkkralen te kopen. Als je kind dat een mooie tekening heeft gemaakt, kan je die op de koelkast plannen. Is het figuurtje met strijkkralen klaar? Dan kan jij in je lunchpauze even het strijkijzer erover heen halen en zo is hun figuurtje klaar. Deze kunnen vervolgens onder andere als onderzetten gebruikt worden.

Mijn kinderen zijn helemaal gek van dieren, zodoende heb ik een schleich boerderij set gekocht, hier zitten onder andere schleich paarden, honden, een varken en een ezel bij. Het leuke is dat deze figuurtjes heel realistisch zijn, waardoor je kinderen een goed idee krijgen van het echte uiterlijk en het formaat van deze dieren. Ook hebben ze wildleven, dinosaurussen en ook de bekende blauwe smurfen.

Elektronica

Tv, mobiel en tablet zijn natuurlijk perfect om kinderen gedurende een lange tijd zoet te houden. Toch probeer ik hier een maximum tijd op te zetten, want je merkt dat ze hier heel snel afhankelijk van worden en zodoende niets ander meer willen. Dit is natuurlijk zonde, want ik wil wel dat ze nog willen buitenspelen, met speelgoed spelen en met vriendjes en vriendinnetjes spelen. Zodoende maak ik duidelijke afspraken met de kinderen tussen welke tijden er met de elektronica gespeeld mag worden en wanneer ze opgeruimd moeten worden. Zolang ze weten waar ze aan toe zijn, gaan ze er meestal vrij gemakkelijk mee akkoord. Zo vertel ik ze ook gewoon wanneer mama of papa aan het werk is en en rustig aan gedaan moet worden.