Kijken, kijken, wél kopen!

Nu de dagen weer korter worden en we meer binnen zitten, kan dat aanleiding geven tot denken. In mijn geval wel. Het is namelijk zo dat ik graag een stap vooruit wil maken in mijn leven. Op dit moment heb ik een huurhuis. Wat dat betreft zijn er eigenlijk geen problemen. Mijn huisbaas is netjes en komt zijn afspraken na. Verder heb ik nooit gedoe. Totdat ik nieuwe achterburen kreeg in ieder geval. Vooral in de zomerperiode had ik veel last van allerlei geschreeuw en geluidsoverlast door muziek. Natuurlijk ben ik er al naartoe geweest en heb ik ze er op aangesproken maar dat heeft niet echt geholpen. Nu kan ik natuurlijk accepteren dat dit zo is, maar ik kan zelf ook actie ondernemen. Ik zou verder kunnen gaan met een andere huurhuis maar zoals gezegd wil ik graag een stapje vooruit. 

Kopen

Ik heb besloten om te kijken of ik misschien een huis kan gaan kopen. Een echt grote mensen leven dus. Dan komt natuurlijk altijd die vraag: Hoeveel kan ik lenen? Omdat ik eigenlijk geen idee had waar ik moest beginnen, ben ik maar begonnen waar ik altijd als eerste kijk als ik iets niet weet: internet. Via het internet kwam ik op de site van Hypotheekrente.nl. Daar is enorm veel informatie te vinden en je kan ook gebruik maken van de rekentool. Op zich is het wel lastig om te bedenken wat je in je eentje kan kopen. Gelukkig heb ik al een tijdje een relatie en willen we samen wat gaan kopen. Daardoor zijn de mogelijkheden ineens een stuk groter geworden en lijkt het me haaldbaar om iets te kunnen kopen.

Wat nu?

Ja dat is een goede vraag en ik wist het zelf eigenlijk ook niet zo goed. Ook hiervoor zijn er op internet weer genoeg tips te vinden. Gelukkig kan ik op dit moment ook mijn gevoel mee laten spelen. Hoewel de huizenmarkt op dit moment lastig is, denk ik dat er zeker nog wel mogelijk heden zijn voor wat betreft het kopen van een huis. Wat wij in ieder geval als eerste hebben gedaan is een lijstje maken met al onze wensen en verwachtingen om te kijken of die enigszin overeenkomen. Gelukkig was dat wel het geval. Hierdoor is funda inmiddels mijn beste vriend geworden. Ik kijk elke dag op de app en als er iets moois voorbij komt, probeer ik een een bezichtiging te plannen. Hopelijk binnenkort meer!