Lease auto\’s: populair en gewild!

  Lease auto's zijn erg populair. Waarom? Dat is eenvoudig: lease auto's zijn voordelig, betrouwbaar en je hebt altijd de nieuwste modellen! In dit blogartikel vertellen we je alles over lease auto's. Waarom leasen? Hoe krijg je een lease auto? En wat zijn de voordelen van auto leasen?

  Wat is een lease auto?

  Een lease auto is simpel gezegd een auto die je leent, operational lease. Je betaalt maandelijks of jaarlijks (afhankelijk van het contract) voor gebruik van de auto, maar je bent niet de eigenaar. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een privélease, waarbij je de auto na afloop van het contract koopt, gaat bij businesslease het voertuig terug naar de leasingmaatschappij.

  Waarom een auto leasen?

  Er zijn vele redenen waarom mensen ervoor kiezen om een auto te leasen in plaats van te kopen of privé te leasen. In sommige gevallen is het fiscaal voordelig, bijvoorbeeld als je zelfstandige bent of ondernemer met personeel. Ook kan het zijn dat je simpelweg geen aanbetaling wilt doen of maandelijks liever een vast laag bedrag betaalt.

  Hoe krijg je een lease auto?

  Je kunt een lease auto bij verschillende bedrijven afsluiten, zoals bij LeasePlan of ALD Automotive. Meestal doe je dit via de website of telefonisch. Het is belangrijk om goed te vergelijken, want de voorwaarden en prijzen kunnen per maatschappij sterk verschillen!

  Wat zijn de voordelen van een auto leasen?

  Er zijn vele voordelen aan het leasen van een auto. Je hebt bijvoorbeeld altijd een nieuwe auto, want je leasetermijn is meestal maximaal drie jaar. Daarnaast hoef je geen aanbetaling te doen en betaal je maandelijks een vast laag bedrag. Ook zijn er vaak verschillende (extra) services inbegrepen, zoals pechhulp of een allriskverzekering.

  Hoeveel kost een lease auto?

  Het maandbedrag dat je betaalt voor een lease auto is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk en type auto, de looptijd van het contract, het aantal kilometers dat je mag rijden en eventuele extra services. Over het algemeen geldt: hoe meer je rijdt, hoe hoger het maandbedrag. Wil je weten wat een lease auto jou gaat kosten? Vraag dan online verschillende offertes aan bij verschillende maatschappijen!

  Waar moet je op letten als je een auto gaat leasen?

  Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je gaat leasen. Zo is het belangrijk om te kijken naar de looptijd van het contract en het aantal kilometers dat je mag rijden. Daarnaast is het ook goed om te weten welke extra services er inbegrepen zijn, zoals pechhulp of een allriskverzekering. Tot slot is het ook belangrijk om te vergelijken, want de voorwaarden en prijzen kunnen per maatschappij sterk verschillen!

  Lease auto's zijn dus erg populair en gewild. Weet jij al of je voor een lease auto gaat?