Lekker op vakantie? Vergeet niet je visum aan te vragen!

Nu veel landen langzaam weer van het slot lijken te gaan, kunnen wij niet wachten om vakantie te vieren! Hou jij ook zo van lekker op het strand liggen en genieten van de zon? In dat geval is een vlucht naar Suriname misschien wel wat voor jou. Ben je in voor een groot avontuur, dan past een treinreis met de Transsiberië Express door Rusland wellicht meer in jouw straatje. Waar ter wereld je bestemming ook ligt, check van te voren wel even of je een visum nodig hebt. Je wilt er natuurlijk niet pas op het vliegveld achter komen dat je deze had moeten aanvragen.

 

Waarom heb je een visum nodig?

Een visum is een reisdocument dat jou toestemming geeft een bepaald land binnen te reizen en er te verblijven. Een visum wordt afgegeven door het land waar je naartoe reist. Op deze manier kunnen de autoriteiten checken wie er binnen komt en wie er ook het land weer verlaat. Niet voor iedere reis heb je een visum nodig. Als je bijvoorbeeld een Nederlands paspoort hebt en binnen Europa reist, heb je over het algemeen geen visum nodig. Wel moet je altijd een geldig Nederlands paspoort of een ID-kaart meenemen om je te identificeren. Zorg ervoor dat je op tijd een visum aanvraagt, aangezien het vaak meerdere werkdagen duurt voordat je aanvraag verwerkt is.

 

Voor welke landen heb je een visum nodig?

Met een Nederlands paspoort heb je niet voor ieder land een visum nodig. Het hangt er ook vaak vanaf hoe lang je op vakantie gaat. Ga je kort, dan heb je soms niet eens het reisdocument nodig. Raadpleeg altijd van tevoren of je wel of geen visum nodig hebt en wat de spelregels precies zijn. Deze kunnen namelijk veranderen. Voor je strandvakantie op Suriname heb je in ieder geval een visum suriname nodig en voor India moet je ook een Visum India aanvragen.

 

Visum aangevraagd? Geniet van je vakantie!

Weet je zeker dat je alle benodigde documenten geregeld hebt en zijn je koffers ingepakt? Je reis kan beginnen! Ga lekker genieten van je welverdiende vakantie. Voor lokale barretjes en dingen om te doen, kan je vaak je airbnb host of bij de hotelreceptie om tips vragen. Ook op google kan je meestal recensies van locals vinden die je laten zien waar je moet zijn. En vergeet niet: het helpt altijd om een klein woordje van de lokale taal te spreken. Al is het maar een simpel “dankjewel” of “hallo”.

 

Geniet van je vakantie, maar zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Met de juiste documenten voorkom je vervelende verrassingen als je bij de douane staat.