Hoeveel luxe wil jij tijdens een vakantie?

Wat voor soort vakantieganger ben jij? Dompel jij je het liefst onder op een zo luxueus mogelijk resort, van alle gemakken voorzien? Of ga je liever back to basic, lekker in de natuur, en mag je vakantie een heel stuk minder luxe zijn dan je dagelijks leven? Net als bij alles in het leven verschillen ook op dit gebied te smaken. Dat maakt niks uit, er zijn namelijk zo ontzettend veel mogelijkheden dat er voor iedereen wel een geschikte vakantie te vinden is.

Wel kamperen, niet te basic

Een leuke trend die je al een tijdje ziet, is die van het glamping. Glamping is een samenvoeging van ‘glamour’ en ‘camping’, we hebben het hier dus over kamperen 2.0. Kamperen zonder toiletrol onder je arm, kamperen zonder leeglopende luchtbedden en te krappe tentjes.

Nee, deze nieuwe manier van kamperen vindt vaak plaats in een luxe safaritent. Dit is een tent, je bent dus midden in de natuur, met alle voordelen van dien. De tent is echter ingericht op een manier die je eerder bij een hotelkamer of luxe bungalow zou verwachten. De kenmerken per tent verschillen, maar dingen die je voorbij kunt zien komen zijn eigen sanitair, een volledig ingerichte keuken, luxe bedden en meubels die net zo comfortabel zijn als thuis, of zelfs comfortabeler.

Op deze manier genieten we van twee werelden. Enerzijds het avontuur en het back to nature gevoel van kamperen. Kinderen vinden het geweldig, heel de dag op zo’n camping rondstruinen en slapen midden in de natuur. En ook volwassenen genieten er volop van, lekker veel buiten zijn en de rust van de natuur waar je je bevindt. Tegelijk zijn we gehecht aan ons comfort, en genieten we net zo hard van onze eigen douche en fijne keuken. Kamperen met alle luxe die we thuis gewend zijn: het beste van twee werelden.

Waar vind je dit soort tenten?

Zo’n grote safaritent, die kun je natuurlijk lastig zelf kopen en met je meeslepen als je op vakantie gaat. Hoeft ook niet. Je komt ze namelijk op steeds meer plekken tegen. Op bestaande vakantieparken en campings, waar ze vaak een mooie aanvulling op het aanbod vormen. Maar ook een vakantie op de boerderij kan vaak in een luxe tent plaatsvinden. Was kamperen bij de boer vroeger nog iets primitiefs, meer back to basic bestond er niet, kun je voortaan op de boerderij ook voor een luxe verblijf terecht. Al het goede van het boerenleven, maar dan gecombineerd met een wel heel comfortabel verblijf.