Stedentrip naar Reykjavik met kinderen

Een stedentrip naar Reykjavik, dat is altijd een goed idee. IJsland is een prachtig land met een prachtige natuur. Je kunt hier het Noorderlicht zien, prachtige watervallen en een duik nemen in het water van de Blue Lagoon. Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden, maar daarover later meer. Als je met kinderen een stedentrip naar Reykjavik wil maken, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Je kunt gemakkelijk een gezinsauto huren als je zelf allerlei bezienswaardigheden wil bezoeken. Je kunt er ook voor kiezen om een tour te boeken met een groep, waar kinderen ook welkom zijn. Je wordt dan met een bus van plek naar plek gebracht. Wat kun je dan allemaal bezoeken in IJsland?

Bezienswaardigheden in IJsland

In IJsland is genoeg te doen, zo kun je een bijzondere zonsondergang bekijken bij de gletsjerlagune, of je kunt rondlopen door het centrum van Reykjavik. Hier vind je mooie kathedralen en tuinen, maar je kunt ook de Hallgrimskerk beklimmen om te genieten van een mooi uitzicht. De vlucht naar IJsland is trouwens niet lang, binnen 4 uur vanaf Amsterdam kom je namelijk al aan in Reykjavik. Zeker met kinderen is dit dus makkelijk te doen. Een stedentrip naar Reykjavik staat nu vast op jouw bucketlist, maar wat dacht je van een stedentrip naar Praag?

Stedentrip Praag

Ook Praag is een prachtige stad, gelegen in Tsjechië. Deze stad heeft een bruisend centrum met veel leuke restaurantjes. Het oude centrum van Praag staat al sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst en het is al leuk om hier gewoon even doorheen te lopen. Ook voor kinderen is deze stad heel leuk. Wat je echt niet kan missen tijdens een stedentrip naar Praag, is een bezoekje aan de Old Town Square. Je kunt hier allemaal leuke terrasjes vinden die uitzicht hebben op het prachtige paleis en de kathedraal. Wil je een mooi uitzicht over de stad hebben? Dan kun je de toren van de Astronomische klok beklimmen. Wat is er nog meer te doen tijdens een stedentrip in Praag?

Leuke wijken in Praag

Praag heeft een aantal leuke wijken die je kunt bezoeken. Zo kun je door de Joodse wijk Josefov lopen, en ook direct het museum bezoeken. Je kunt een toegangskaartje kopen voor beide gelegenheden. Ook kun je de schilderachtige wijk Malá Strana bezoeken, waar je mooie beschilderde gevels tegenkomt van prachtige huizen. Loop hier zeker even langs de Sint-Nicolaaskerk, een mooi voorbeeld van Praagse barok. Ga jij naar Reykjavik of liever naar Praag?