Hoe een aroma diffuser van Geurwolkje je leven aangenamer maakt

Om te weten hoe een aroma diffuser je leven op een positieve manier zal kunnen veranderen, moet je eerst goed weten hoe dit mysterieuze apparaatje eigenlijk precies te werk gaat. Hoogstwaarschijnlijk ken je ze wel, die kleine apparaten van bijvoorbeeld Geurwolkje, wellicht heb je ze weleens bij iemand in huis zien staan. Het is in feite een klein, aangenaam ogend apparaat dat vaak een klein lichtje of een lichte gloed geeft. Je merkt er verder niet veel van, behalve dat er zo nu en dan wellicht een zacht geluidje klinkt. Dit is het moment dat er een kleine hoeveelheid etherische olie in de atmosfeer wordt verneveld.

Wat is etherische olie?

Etherische olie is een vluchtige, aromatische olie die verkregen wordt uit verschillende soorten bloemen, houtsoorten, kruiden of bladeren. Door de vluchtige aard ervan zijn ze ideaal om te gebruiken voor een aroma diffuser. De meest bekende van deze oliën zijn wellicht wel lavendel en eucalyptus. Deze staan bekend om hun kalmerend effect, maar veel van deze etherische oliën hebben ook een bijkomend nuttig effect. Zo staat eucalyptus bekend om de verzachtende werking en het feit dat deze een aangenaam effect heeft bij het verlichten van bijvoorbeeld een verkoudheid.

Waar is het nog meer goed voor?

Aroma diffusers kunnen door middel van de vele oliën niet alleen een aangename geur in de atmosfeer brengen, maar geven hiermee ook een extra huiselijk gevoel in bijvoorbeeld je woonkamer. Evengoed kun je het in een andere omgeving neerzetten om een andere ambiance te creëren, bijvoorbeeld door een wat frissere geur op je werkplek neer te zetten of bijvoorbeeld in een garage of sportschool.

Zitten er ook negatieve effecten aan?

Nee, in principe is er geen schadelijk effect bij het gebruik van een aroma diffuser, mits je natuurlijke oliën gebruikt. Ook bij synthetische producten is het niet per definitie minder veilig, echter ligt het er dan wel aan wat er allemaal in zit. Haal je het bij een ervaren leverancier, zoals Geurwolkje, dan kan je ervan op aan dat het goed zit, immers kun je hier zonder enige moeite alle ingrediënten op terugvinden, alsook de nodige adviezen. Het enige waar wel op voorhand aandacht aan moet worden besteed is dat zwangere vrouwen wordt aangeraden om etherische oliën te vermijden. Zo wordt er van bijvoorbeeld cipres, eucalyptus en pepermunt gezegd dat deze volledig moeten worden vermeden, terwijl andere, zoals tea tree, lavendel en citroen, vanaf de 4de maand wel mogen.