Lente! Tijd voor het onderhoud van tuinmeubelen

De lente nadert met rasse schreden. Het wordt dus écht tijd om eens te gaan bedenken wat je gaat doen met je tuinmeubelen. Wat ga je doen? Ga je nieuwe tuinstoelen kopen of ga je voor het onderhoud van tuinmeubelen? Het is sowieso een goed idee om je huidige tuinmeubelen eens goed te bekijken en goed na te lopen. Is het hout nog in orde? Valt de roest nog weg te poetsen? En hoe zit het met de kussens? Valt er nog eer te behalen door alles eens goed schoon te maken of moet je echt op zoek naar nieuwe stoelen of een bank?

Het onderhoud van tuinmeubelen is even een klus

Je moet er echt wel even minimaal een dagdeel voor uittrekken. Maar als het onderhoud van tuinmeubelen weer klaar is, dan kun je weer even door. Sterker nog, door het onderhoud uit te voeren aan je tuinmeubelen bespaar je veel geld. Want natuurlijk is het leuk om ieder jaar een compleet nieuwe set tuinmeubelen te kopen, echt duurzaam is dat niet. Kies het juiste schoonmaakmiddel en ga aan de gang. Kies een goede ontgrijzer voor je teak en je zult zien dat je tuinmeubelen opknappen waar je bij staat. Dat geeft pas voldoening!

Hoe begin je met het onderhoud?

Het onderhoud van tuinmeubelen is niet moeilijk, je moet je gewoon goed voorbereiden. Zorg dat je de juiste schoonmaakmiddelen in huis hebt, da's alvast 1. Zet al je tuinmeubelen bij elkaar op een groot zeil en loop ze één voor één na. Kijk wat er moet gebeuren. Is een sopje genoeg? Pak dan een harde borstel en groene zeep en start met schrobben. Gaat het om kunststof tuinmeubelen? Dan kunnen ze al enorm opknappen van een spoelbeurt met de tuinslang. Zijn er hardnekkige vlekken in je kunststof tuinmeubelen gekomen? Dan kun je met een Plastic Clean een schitterend resultaat behalen. Bepaal dus vooral van te voren wat er moet gebeuren en wat je nodig hebt aan materialen.

En als je dan toch bezig bent…

Je kunt, als je dan toch bezig bent, ook direct je zonnescherm eens behandelen met een spulletje om het weer waterdicht te maken. Datzelfde spul kun je ook gebruiken voor het opnieuw waterdicht maken van het dekzeil dat je gebruikt om je loungebank af te dekken. Het kost misschien even wat tijd, maar dan heb je er het hele jaar geen omkijken meer naar. Kun je lekker in je tuin genieten van het mooie weer dat er aankomt!