Waarom Scandinavische kinderkleding zo populair is geworden

Je hebt vast weleens gehoord van Scandinavische kinderkleding. Deze minimalistische kledingstijl is namelijk in korte tijd ongelooflijk populair geworden in Nederland, en de rest van Europa. De Scandinavische kledingstijl is afkomstig uit Scandinavische landen zoals Finland, Zwitserland en Denemarken. Deze landen staan alom bekend om hun goede gebruik van kleur en materialen in kleding. Maar waarom is Scandinavische kinderkleding nou zo populair? In dit artikel zetten we de drie belangrijkste redenen voor je op een rijtje. En voor we het vergeten, de Scandinavische stijl is er niet alleen voor kinderkleding. Ook voor volwassenen is er genoeg Scandinavisch leuks te vinden!

De kleuren.

Wanneer je denkt aan Scandinavië, denken de meeste mensen aan koud weer én sneeuw. Het is dan ook niet zo gek dat de Scandinavische kledingstijl zich kenmerkt door het gebruik van lichte tinten. Denk bijvoorbeeld aan ijsblauw, wit, lichtgrijs en lichtbruin. Dit lichte kleurenpallet word overigens ook vaak gecombineerd met donkerdere, aardse tinten. Denk bijvoorbeeld aan donkerblauw, zwart en bruintinten. Het geheel zorgt ervoor dat de Scandinavische kledingstijl zich onderscheid van alle drukke printjes en designs die je vaak ziet op kinderkleding. Scandinavië kiest voor rust, minimalisme en vooral eenvoud in hun designs en kleding.

Duurzaamheid

Scandinavië loopt voorop wanneer het gaat om duurzaamheid en groen leven. Dit zie je ook terug in onder andere de materialen die zij gebruiken voor hun kleding. Zo worden er strenge eisen gesteld aan alle materialen en stoffen die worden gebruikt om de kleding te produceren. Zo word er bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van biologisch katoen en andere biologische stoffen. Daarnaast beschikken veel Scandinavische modemerken over milieubewuste keurmerken.. Zo verkoopt de Nederlandse webwinkel DailyMonkeys.nl bijvoorbeeld de populaire merken: Molo en I Dig Denim. Dit zijn Scandinavische modemerken met belangrijke keurmerken zoals de GOTS certificering.

Het comfort

Er word overigens niet alleen naar de materialen gekeken voor milieubewustheid. Ook wat betreft comfort scoort Scandinavische kleding hoog. De kleding word namelijk ook strenge kwaliteitscontroles blootgesteld, voordat de stoffen worden geproduceerd. Deze kwaliteitscontroles beperken zich niet alleen tot het comfort, maar ook de flexibiliteit én de kracht van een stof word gecontroleerd. Dit is extra belangrijk bij kinderkleding, omdat kinderen natuurlijk continue in beweging zijn en het daarom belangrijk is dat hun kleding tegen een stootje kan. Bij Scandinavische kinderkleding ben je verzekerd van mooie, duurzame én vooral sterke kinderkleding. Kleding die je kind graag draagt, omdat het zowel mooi als comfortabel is!