Een stijlvol huis voor de moderne man

Het kan soms lastig zijn om een huis aan te kleden als man alleen. Niet omdat je niet weet wat je nodig hebt maar vooral omdat je een inrichting wilt die jou representeert, mannelijk maar ook gezellig. Als je alleen bent, man of vrouw, ben je voor de aankleding helemaal op jezelf aangewezen en het kan dan best een hele klus zijn om iets samenhangends neer te zetten. In deze blog geef ik je wat tips voor een stoer huis wat niet helemaal kaal is en waar het ook aan de juiste kleuren niet ontbreekt. Lees je mee?

Een duidelijke visie

Wie je ook bent, wanneer je een huis inricht, heb je een bepaalde visie nodig. Misschien heb je in bladen of op internet interieurs voorbij zien komen die je mooi vindt en houd je dat aan als leidraad. Dit zorgt ervoor dat jouw interieur straks een geheel is in plaats van een los bij elkaar geraapt zooitje. Dat ziet er namelijk bij niemand goed uit.

De kleuren en materialen

De elementen die je in huis neerzet bepalen de sfeer als geheel. Metaal en steen is stoer maar ook koud, letterlijk. Hout daarentegen is veel warmer en huiselijker. Als je alleen maar zwart in huis hebt, in combinatie met wit kan dat de ruimte sfeerloos en steriel maken, zelfs een beetje somber. Maar combineer dit met bruin en groen of blauwtinten en je voegt meteen wat kleur toe zonder dat dit te veel is of truttig wordt. Want dat laatste is toch vaak de angst met het toevoegen van decoratie.

Functie en vorm

In praktische zin heb je gewoon wat meubels nodig maar je hoeft niet te kiezen tussen de vorm en de functie. Ga bijvoorbeeld voor een comfortabele maar stoer leren industriële bank en je hebt een waar kunststuk in huis gehaald waar je ook nog op kan zitten. Daarnaast brengt een leren industriele bank vaak ook wat kleur mee zodat je daar gelijk weer een beetje extra van in huis hebt. kies altijd voor een rechte bank, die vallen het makkelijkst te plaatsen.

Nog wat handige tips

Het hoeft ook allemaal geen rib uit je lijf te kosten. Investeer in de grote meubels waar je lang mee doet maar houd je ogen open voor goedkopere decoratie die de boel net wat gezelliger en leuker maakt. Hierdoor ziet jouw huis er straks zowel stoer als huiselijk uit en dat is toch wel de ideale eindgoal. Het is het beste van twee werelden.