Welk mobiel abonnement past het beste bij jou?

We kunnen niet meer zonder onze smartphones, en daarom is een goed telefoon abonnement voor veel mensen onmisbaar. Toch vinden veel mensen het lastig om een nieuw abonnement uit te zoeken. Want welk abonnement past het beste bij jou? Om maandelijks geld te besparen, is het belangrijk dat je weet hoeveel MB's en belminuten je ongeveer nodig hebt. Zodra je deze belangrijke informatie weet, kun je op zoek gaan naar het type abonnement dat je wilt afsluiten. Om je een beetje op weg te helpen, staan in dit artikel alle abonnementen voor je op een rijtje.

Sim Only

Een sim only abonnement is al jarenlang één van de meest populaire abonnementen op de markt. Dit abonnement is dan ook geschikt voor iedereen die nog een goede smartphone thuis heeft liggen. Wanneer je niet op zoek bent naar een nieuwe smartphone, maar wel een nieuw abonnement nodig hebt, is Sim Only vaak de beste keuze. Bij dit abonnement betaal je namelijk alleen maar voor je maandelijkse MB's en belminuten. Je krijgt geen nieuwe telefoon, en kunt op deze manier veel onnodige kosten besparen. Daarnaast zijn de meeste Sim Only abonnementen zeer flexibel, en kun je ze helemaal aanpassen naar jouw wensen en eisen.

eSIM

Het eSIM abonnement is één van de nieuwste én milieuvriendelijkste abonnementen. Dit is onder andere te danken aan het feit dat het Esim abonnement geen gebruik maakt van een plastic simkaart. In plaats van een simkaart, kun je dit abonnement gemakkelijk installeren door middel van een app. Daarnaast kun je, met dit type abonnement, meerdere telefoonnummers op één smartphone gebruiken. Dit is handig voor bijvoorbeeld het combineren van je werk- en je privénummer. Let op, want een Esim abonnement word nog niet door alle smartphones ondersteund. Ben je geïnteresseerd in dit type abonnement, dan is het slim om van tevoren te controleren of jouw mobiele telefoon hier geschikt voor is.

Abonnement met nieuwe smartphone

Ben je ook toe aan een nieuwe smartphone? Dan is het slim om te kiezen voor een abonnement inclusief telefoon. Met deze abonnementen betaal je niet alleen maandelijks voor je MB's en belminuten, maar ook voor je telefoon. Dit zorgt ervoor dat de prijzen voor dit abonnement vaak hoger liggen dan de prijzen voor een Sim Only. Je kunt dit type abonnement dan ook vergelijken met een lening. Aan het eind van de looptijd van je abonnement heb je de telefoon volledig afbetaalt, en mag je deze houden!