Zakelijk een auto leasen?

Zakelijk een auto huren, het hoort helemaal bij de zelfstandig ondernemer van nu! Want bedrijven willen niet meer zoveel auto’s bezitten. Dit kost allemaal extra geld. Denk aan onderhoudskosten, wegenbelasting enzovoorts. Heel veel zzp-ers kiezen daarom voor een auto leasen. Tevens maken veel bedrijven tegenwoordig gebruik van deelauto’s. Je kunt als bedrijf dan bijvoorbeeld drie auto’s aanschaffen waar tien medewerkers gebruik van maken. Nadeel is dat je deze vaak als medewerker maar een dag kunt gebruiken en deze ’s avonds weer in moet leveren, maar het bespaart een hoop kosten. 

Hoe werkt zo’n deel auto precies?

Deelauto’s ook wel car sharing genoemd is dus enorm populair. Je kunt gebruik maken van een deelauto die je deelt met mensen uit het hele land, of deelauto’s aanschaffen die alleen voor jouw bedrijf bestemd zijn. Het is nog efficiënter om met meerdere medewerkers tegelijk te reizen, de deelauto wordt dan getransformeerd tot poolauto. Of, je kiest ervoor bestaande bedrijfsvoertuigen om te bouwen tot deelauto. Bijkomend voordeel: je hebt minder parkeerplekken nodig en bezoekers hebben altijd een parkeerplekje. Ben je een werkgever? Dan is zo’n deelauto erg winstgevend. Want normaliter gebruiken werknemers hun privéauto als ze op pad gaan en daarna declareren ze bij jou, de werkgever, de kosten. Dat geeft ook nog eens veel gedoe. Dat is dankzij car sharing op het werk allemaal verleden tijd! 

Auto delen door heen Nederland

Ook voor niet-zakelijke doeleinden kun je gebruik maken van car sharing, en wel door heel Nederland. Dit kan jou veel voordelen bieden; met een laag inkomen kan dit voor jou uitkomst bieden. Je hebt hiervoor slechts een speciale app nodig. Je gaat naar de plek toe waar de auto geparkeerd staat, opent de deur met de app en de sleutel ligt op je te wachten op het dashboard. Superhandig dus!

Andere voertuigen die je kunt delen met anderen

Je kunt niet alleen auto’s op benzine delen met anderen maar ook stationswagens, bestelbusjes en elektrische auto’s. Erg handig als je overweegt een elektrische auto aan te schaffen, maar nog twijfelt, en hierin gewoon eens een dagje wilt touren. Er zijn dus legio mogelijkheden, niet alleen voor bedrijven maar ook voor particulieren. Car sharing is de toekomst: hierbij wordt het aantal auto’s teruggedrongen, hetgeen goed is voor de benzine-uitstoot, en het vermindert het aantal files aanzienlijk. Doe jij ook mee met car sharing?