Zo kan het ook

  Een auto kopen is één van de duurste aankopen die een mens kan doen. Zeker voor iedereen met een eigen huis en eventueel een gezin is het een gat in het zakje. Helaas zijn wij tegenwoordig vrijwel afhankelijk van de auto. Het openbare vervoer is veelal onbetrouwbaar en het wordt steeds duurder en het is onmogelijk om overal heen te gaan met de fiets. Een auto lenen van buren of mensen in de buurt kan een mogelijkheid zijn, maar een eigen auto hebben maakt het leven een stuk makkelijker voor iedereen die er eentje kan besturen. Om ervoor te zorgen dat iemand niet al zijn of haar spaargeld uitgeeft, bestaat er nu een manier van een auto kopen die betaalbaarder is. Er kan geld geleend worden om een autofinanciering af te betalen. Maar waar komt dit geld vandaan?

  Leningen

  Er bestaan twee soorten leningen: een doorlopend krediet en een persoonlijke lening. Bij een doorlopend krediet is het vooraf nog niet duidelijk hoeveel geld er nodig is. Omdat dat bij een auto meestal wel duidelijk is, wordt deze type lening niet zo vaak afgesloten als het gaat om autofinanciering. Er wordt dan vooral gekozen voor een persoonlijke lening. Bij deze lening geldt er een vaste looptijd en een vast rentepercentage. De looptijd bedraagt dan tussen de zes en 120 maanden. Maandelijks wordt er een vast bedrag afgelost.

  Hoeveel geld iemand kan lenen, hangt af van verschillende factoren. Zo wordt er gekeken naar inkomen, maandelijkse lasten en overal waar grotere bedragen aan uitgegeven wordt. Het is bij het afsluiten van de lening ook handig om na te denken over de toekomst. Zijn er plannen om in de periode van terugbetalingen een kind te krijgen of om een huis te kopen? Neem dit dan mee in het bepalen van een maandbedrag.

  Voordelen

  In het kort zijn de voordelen van een lening afsluiten voor een auto dat iemand een vast maandbedrag betaalt wat past bij de persoonlijke situatie. Het is hierbij duidelijk hoeveel geld het is en over welke termijn de lening loopt. Een ander voordeel is dat de lener beschikt over een auto en de tijd krijgt om dit bedrag terug te betalen, terwijl de auto gewoon gebruikt kan worden. Nog wat leuks: wanneer de auto verkocht wordt (en deze volledig is afbetaald), is de restwaarde voor de verkoper.

  Findio

  Een auto financieren bij Findio wordt zeker aanbevolen. Zij zoeken een autolening die past bij de afnemer en hun situatie. Er is standaard lage rente en de voorwaarden van Findio zijn duidelijk te vinden. Daarnaast maken zij het makkelijk om leningen over te sluiten. Dit betekent dat verschillende leningen worden samengevoegd tot één lening. Het te betalen bedrag blijft hetzelfde, maar er zal minder rente zijn om te betalen. Leningen oversluiten is dus in veel gevallen voordeliger dan het open hebben van meerdere leningen.