Wijn kopen? Probeer eens wat anders!

Houd jij wel van een beetje afwisseling? Mooi! Afwisseling zorgt er namelijk voor dat je niet zo snel in een sleur belandt. Dat je niet op maandag al weet wat je op woensdag gaat doen, en ook al kunt voorspellen wat je die dag zal gaan eten en drinken. Nee, door voor jezelf een beetje afwisseling te creëren blijft je leven een beetje spannend en onvoorspelbaar. Bovendien ontdek je ook nog eens regelmatig wat nieuws!

Kiezen voor iets vertrouwds

Er zijn maar weinig mensen die ervan houden als hun leven volledig voorspelbaar is. Ja, een beetje routine is fijn, dat geeft houvast en stabiliteit. Rust in de tent. Maar nu al weten hoe je leven er volgende week precies uit zal zien? Elke dag volgens een volledig voorspelbare routine doorbrengen, tot in de details aan toe? Dat vinden de meeste mensen toch echt te ver gaan. Een beetje afwisseling, een beetje verrassing in het leven, dat houdt de boel interessant.

Dat betekent natuurlijk niet dat je nooit mag kiezen voor oud en vertrouwd. Ga jij al jaren op dezelfde plek op vakantie en bevalt het je daar prima? Laat je dan vooral niet tegenhouden om dit lekker zo te blijven doen. En eet of drink je al zolang je je het kunt herinneren iets dat je heerlijk vindt? Dan heb je geen enkele reden om dat te laten staan, natuurlijk. Zolang je af en toe ook maar eens iets nieuws probeert of je laat verrassen.

Afwisselen met wijn is heel eenvoudig

Als er iets is waarmee je gemakkelijk kunt afwisselen, dan is het wel wijn. Drink je het graag, dan weet je het al: er is meer wijn te koop dan jij in je leven op zal kunnen drinken. Iedere week kun je wel een nieuwe soort ontdekken, misschien zelfs iedere dag, en zo steeds weer een nieuwe smaak ontdekken. Ben je een liefhebber en ontdek je graag nieuwe smaken, dan is wijn bestellen voor jou waarschijnlijk een feestje. Wat zal je dit keer eens kiezen, en hoe zal de gekozen wijn uiteindelijk smaken?

Ook als je net wat minder avontuurlijk bent ingesteld kun je met wijn toch wat variatie aanbrengen in wat je drinkt. Je kunt eens kiezen voor een biologische wijn, bijvoorbeeld. Die is op een zo natuurlijk mogelijke manier tot stand gekomen, proef jij het verschil? Of kies eens voor een wijn uit dezelfde streek waar je favoriet vandaan komt, maar dan van een andere druif. Ook op die manier ontdek je steeds weer wat nieuws, waarbij de kans heel groot is dat je ervan zult genieten.