Drie redenen waarom je naar Italië op vakantie moet

Op vakantie gaan in de Corona crisis is niet simpel. Je moet regelmatig in de gaten houden welke kleurcodes de landen hebben als reisadvies en daarnaast moet je ook bedenken waar je je prettig bij voelt. Toch hebben veel mensen vakantie wel een beetje ‘nodig’. Ze werken het hele jaar door en zijn er gewoon soms aan toe om even er tussenuit te gaan. Even ontspannen, even familie of vrienden om je heen en even geen werk-gerelateerde zaken. Wil je een tip van mij? Dat is namelijk om naar Italië op vakantie te gaan! Ik ben helemaal weg van Italië, het reisadvies voor Italië is tot nu toe goed en ik zou het jullie allen aanraden! Wil je weten waarom? Lees dan in deze blog mijn drie redenen waarom je naar Italië op vakantie zou moeten. 

Reden 1: het eten 

De eerste reden waarom ik vind dat iedereen naar Italië op vakantie moet is geen originele. Namelijk het eten! De Italiaanse keuken is namelijk favoriet van heel veel mensen en in Italië is het eten nog vele malen beter dan hier in een Italiaans restaurant. Het eten wordt namelijk vers bereid met heerlijke lokale producten en dat proef je. Daarnaast kan het personeel je vaak veel vertellen over het restaurant, het eten, de producten en de familierecepten. Veel Italianen leren namelijk koken van hun grootmoeder, waardoor de lekkerste recepten al jaren in de familie zijn. Daardoor zijn ze enorm goed en worden ze telkens een stukje verbeterd door de nieuwe generatie. En tot slot zijn de Italiaanse wijnen natuurlijk ook geweldig!

Reden 2: prachtig kamperen 

Ook kan je in Italië prachtig kamperen. Je hoeft dus niet per se in een luxe hotel te zitten om een slaapplek met een mooi uitzicht te hebben. Italië heeft namelijk ook prachtige natuur en in veel natuurgebieden zijn campings te vinden. Als ik jullie twee campings zou mogen aanraden dan zijn dat Camping Toscane en Camping Le Campanne. Ik ben hier een aantal jaren geleden geweest en ik ben inmiddels al een aantal keer terug gegaan. De campings hebben alle voorzieningen die je nodig hebt en hebben een perfecte (en mooie!) locatie. Zeker een aanrader dus. 

Reden 3: de mensen

Tot slot vind ik een grote reden om naar Italië te gaan de lokale bevolking. Italianen klinken misschien soms enigszins agressief door de taal, maar dit zijn ze absoluut niet. Italianen zijn namelijk echte familiemensen. Het land heeft een enorme familiecultuur en dat zie je in alles terug. De volwassenen en jongeren zorgen voor de ouderen, er zijn veel familierestaurants en Italiaanse families lopen de deur bij elkaar plat. Ook houden Italianen enorm veel van kinderen, wat een grote plus is als je met kinderen op vakantie gaat. De Italianen weten, als jij lekker met de volwassenen zit te dineren, altijd wel iets leuks te bedenken om de kinderen te vermaken. Daar heb je geen omkijken meer naar dus!