Een camera kopen voor je kind, dat is een goed idee

Kinderen zijn er gek op om hun ouders na te doen. Je ziet dat al snel. Zit jij hele dagen op je mobiel? Dan zal je kind dat zeker nadoen. Ben jij sportief en loop je graag hard? Dan zal je kind al snel met je meewillen, lopend dan wel fietsend. Het is dus niet zo vreemd dat je kind ook foto's wil maken als hij jou bezig ziet met een camera. Nu kan het uitlenen van jouw camera aan je kind best een dure aangelegenheid worden. Dus een camera kopen, speciaal voor je kind, is dan een beter idee. Maar welke camera kun je het best kopen voor je kind? En is het geen overbodige luxe?

Een camera kopen voor je kind, waar let je op

Het is natuurlijk wel afhankelijk van je budget, laten we daarmee beginnen. Er zijn camera's in alle prijsklassen. Maar een andere factor om rekening mee te houden is de leeftijd van je kind. Hoe jonger je kind is, hoe simpeler de camera kan zijn. Is je kind een jaar of 10, dan mag er best een uitdaging in het fotograferen zitten. Ook het gewicht van de camera is natuurlijk van belang. Wil je zeker weten dat je kind écht geïnteresseerd is in fotograferen? Dan kun je een wegwerp camera kopen. Een camera met een rolletje, dat houdt het ook extra spannend of de foto's gelukt zijn of niet.

Andere opties zijn ook mogelijk

Je kunt er ook voor kiezen om een instantcamera te kopen voor je kind. Het grote voordeel van een instantcamera is natuurlijk dat de foto er direct komt uitgerold. De foto zal al met een paar minuten zichtbaar zijn. Je kind zal het geweldig vinden om deze foto's te maken en op een prikbord te prikken of er een vakantieboek mee te maken. Het is wel verstandig om met je kind af te spreken hoeveel foto's er per dag gemaakt moeten worden. De camera is niet duur, maar het speciale fotopapier kan flink in de papieren lopen.

Leer met een camera om te gaan aan de hand van opdrachten

Voor je kind kan een eigen camera best een indrukwekkend iets zijn. Een apparaat waar je echt mee om moet leren gaan. Er zijn diverse oefenboeken te koop waar je, door de verschillende oefeningen uit te voeren, veel van kunt leren. Deze boeken zijn meestal opgezet voor volwassenen, maar hett is misschien juist leuk om samen met je kind de opdrachten uit te voeren.