Kinderbestek is een leuk cadeau!

Wanneer er in jouw omgeving een kindje geboren wordt, dan is de kans groot dat de ouders alles al op orde hebben. Je hoeft echt niet meer aan te komen met rompertjes of nóg een luiertaart. Maar wat moet je dan? Weer gaan voor een knuffelbeest? Kies dan liever iets waar het kindje wat aan heeft als hij of zij iets groter is: kinderbestek. Dat is altijd een leuk cadeautje. Veel mensen hebben hun kinderbestek nog steeds bewaard en zelfs meegenomen toen ze op zichzelf gingen wonen, ik ook! Kinderbestek is dus een cadeau dat heel lang meegaat. Ook al wordt het op een gegeven moment niet meer gebruikt. Je kunt kiezen voor kinderbestek met een lepeltje, een vorkje en een mesje, maar ook voor kinderbestek met twee lepeltjes.

Kinderbestek is toch anders dan bestek voor volwassenen

Zo is de maat van de lepel en de vork een stuk kleiner. Dit zodat deze goed in de mond van een kindje passen. Het bijbehorende mesje is een stuk minder scherp dan een "groot" mes. Ook is de handgreep van het kinderbestek wat dikker. Dit houdt in kinderknuistjes een stuk gemakkelijker vast. En, last but not least, kinderbestek heeft leuke printjes op de handgreep, je kunt kiezen voor Nijntje, Mickey Mouse of dieren. Dat ziet er alvast leuk uit!

Zelf leren eten is soms niet gemakkelijk

Kinderen ontdekken graag alles met hun mond. En dus is het vaak zo dat ze hun eten zo vanaf hun bordje, met hun handen, in hun mond stoppen. Je kindje zal het zelf wel aangeven als hij of zij klaar is voor het gebruik van bestek. Soms kan het al zo zijn dat zien eten doet eten. En dat dus het gebruik van bestek er zomaar insluipt. In andere gevallen zul je flink moeten oefenen om de juiste greep op de lepel en de vork te krijgen zodat het eten daar ook daadwerkelijk op vervoerd wordt. Het mes kan nog wel even wachten!

Hoe neem je het eten voor je kindje gemakkelijk mee?

Gaan jullie een dagje naar de dieren- of speeltuin? Dan is het wel zo fijn als je wat te eten mee hebt voor je kindje. Je kunt dan vershoudbakjes gebruiken. Deze bakjes zijn er in veel verschillende kleuren en modellen. En het grote voordeel: ze lekken niet! Zo kun je je kindje onderweg gemakkelijk wat stukjes appel geven of een paar hapjes yoghurt. Natuurlijk neem je dan apart bestek mee.